ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

O zabavi za cijelu obitelj - tutorial o masakriranju kokosa


Nedjelja je poslijepodne i pregledali ste sve filmove u kucnoj filmoteci. Vani pada kisa ko iz kabla. Nejacad od dosade ne zna kud bi sama sa sobom, a trbusasti kljunas je zaposjeo trosjed kao da zivi sam. Vrijeme je za akciju. Otvaranje kokosa - zabava za cijelu obitelj.

Prvo sto morate napraviti jest natjerati kljunasa da se doseta do kuhinje i uvaliti mu nozinu u ruke. Vi NE MOZETE obaviti daj dio posla jer ste upravo nalakirali nokte. To jeste posao za svakog kvalitetnog muzjaka, jer na taj nacin uspijeva dokazati da spretno barata hladnim oruzjem. Iz higijenske udaljenosti pratite rad i dajte specificne upute. Ne pretjerano komplicirane.



Sa kokosa treba nozem ukloniti dlake i nepozeljna vlakna. Nesto kao brijanje (vidite da je to posao za njih!). Nakon sto je kokos gladak, potrebno ga je pod mlazom vode oprati.





Kokos ima 3 rupe, no samo kroz jednu ulazi slamka. To je ona koja izgleda drugacije od ostale dvije, ali nemojte mu to reci, neka isprobava i tako dobije na osjecaju da je koristan. Kad napokon pronadje pravu rupu, vrhom noza treba izvaditi koru. Nakon toga mozete pozvati nejacad u kuhinju, teritorij je siguran, hladno oruzje na cas ostavljeno sa strane.





Nakon popijenog kokosovog mlijeka, uvalite mu u ruke cekic. Najveci koji u kuci imate. Na pod postavite dasku, a ispod nje krpu. Daj dio morate obaviti vi, jer se on toga vjerojatno ne bi sjetio, pa riskirate odvaljenu mramornu kuhinjsku plohu i jedan - ups! - koji bi vas kostao vise nego kokos.





Kokos je potrebno lupati i okretati u isto vrijeme, te bi se isti nakon nekog vremena trebao raspoloviti. Tvrda kora se nece sama od sebe odvojiti od mesnatog dijela, pozeljna je upotreba muske snage.






Nakon sto je kora odvojena, potrebno je odstraniti vlaknastu opnu od mesa. Dosadan posao do zla boga, razlog vise da upravo sada morate telefonirati mami. Uvalite posao "nekom".
Na kraju, mesnati dio narezite, poslozite u zdjelu i prekrite vodom. U frizideru na ovaj nacin kokos moze stajati ....dok se ne pojede.




Broj komentara: 10:

  1. "Luda si" skroz naskroz... predivne fotke i korisno uputstvo ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. odličan i zabavan tutorial. Nisam znala da je ipak problem doći do mlijeka. Možda se sada odlučim kupiti kokosov orah!

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobro si zaposlila trbušastog kljunaša. Prekrasna mi je ova zadnja fotka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zabavan tut,nasmijala si me stvarno a usput i educirala:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas sam uzivala u uvoj pricici o kokosu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je odvajanje najtezi posao i odustala sam od kupovine kokosa,sada samo kupim kokosovu vodu jer malisa voli da pije,sve ostale preradevine imaju da se kupe..vidis mm nikada nije u takvim prilikama kuci :/??

    OdgovoriIzbriši
  7. ha-ha-ha, umorila sam se prateći razvoj...da, istinska zanimacija!

    OdgovoriIzbriši