ponedjeljak, 14. prosinca 2009.

O jabuci - post drugi

Ovo ce biti ultra brzi post sa ultra jednostavnim receptom za - torticu sa jabukama i bademima - koji sam smuckala u subotu za iznenadne goste. Slike nisu neko umjetnicko djelo, al s obzirom da je slikano u 10 navecer - dobro je! Tortica je jako fina, brzo se sprema i nemoguce je nesto fulati!Ujedno je ovo i ulaznica za ovomjesecnu igru Ajme koliko nas je! , koju je pokrenula Monsoon, a domacica Andrea pocetkom mjeseca decembra je donjela presudu i rekla - ovaj mjesec jabuka!!!




1 pakovanje lisnatog tijesta
3 jusne zlice pekmeza od bundeve sa orasima (ako imate il uspijete kupiti obavezno!)
4 velike jabuke (crvene, brasnaste...)
50 dkg oljustenih badema
200 ml slatkog vrhnja


Lisnato tijesto odmrznuti i razvaljati, smjestiti u prikladan lim za pecenje i probosti vilicom na vise mjesta. Jabuke oguliti, narezati na kockice i prokuhati 5 minuta u vodi sa stapicem cimeta. Procijedjene i ohladjene jabuke posloziti na tijesto na koje ste predhodno namazali pekmez od bundeve. Po jabukama raspodijeliti na listice narezane bademe.

Peci u predhodno zagrijanoj pecnici na 180C. Kad je tortica ispecena i ohladjena, ukrasiti je tucenim slatkim vrhnjem. Po zelji posuti cimetom.

Broj komentara: 6:

  1. odlicna ulaznica, jako mi se svidja!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super je, jabuka, bademi, lisnato tijesto i slatko vrhnje..ma savršeno...

    OdgovoriIzbriši
  3. zbilja je jednostavan, ali je kombinacija dobra, bademi su mi najdraži od orašastog voća, a jabuke u kolačima i pitama volim. Ne znam kakav je pekmez od bundeve, ne mogu ni zamisliti, osim predpostaviti da je prilično sladak. Da li je?
    Što se slike tiče, ja sam dokazani antitalenat i što je manje svjetla to su mi fotke sve gore i gore, a ne da mi se namještati neka posebna svjetlosna kućišta da bi popravila uvjete snimanja. Sličica, kakva je-takva je, bitno je da sasvim pristojno prikazuje ono što je servirano.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je fotka dobra.Recept je bas jednostavan ali rekla bih preukusan.Da li imas recept za pekmez od bundeve?

    OdgovoriIzbriši
  5. pekmez od bundeve je sladak, nije tip pekmeza koji se maze ujutro na kruh i putar. vise je tip za kreker i sir ili ovako tanko namazan u kolacu. sto se recepta tice, ja ga nisam nikad radila - moram zvati svekrvu, naime, ona mi popunjava zalihe.

    vera, evo cim saznam - ja objavim, nadam se da nema veze sto ga ja u svojoj kuhinji nisam isprobala, zar ne?

    OdgovoriIzbriši
  6. I meni se svidja!
    Doduše, ja imam mali otpor, one bundeve radi, ali bademi i jabuke prolaze!
    Jako dekorativna!

    OdgovoriIzbriši