Moje je carstvo omedjeno uscem rijeke sa jedne strane i poljima sa druge. U sredini zaboravljeni maslinici i napusteni mlinovi. U daljini glasanje domacih zivotinja na ponekoj zaostaloj farmi poziva u stvarnost.
Konji koji odavno vise nisu divlji, znatizeljno promatraju zalutalog setaca. U genima jos uvijek kola sjecanje na neomedjene pasnjake Iberijskog poluotoka i potpunu slobodu pokreta. Krivi korak i napukla suha grana rasprsuju balon od sapunice i oni nestaju.
Brizljivo pregledah grmove uz cestu...strpljenja, strpljenja...jos par tjedana i sve ce biti puno crnih, slasnih kupina. Njih cu pokupiti i pospremiti u pretinac ledene skrinje, tek toliko da me u zimskim mjesecima podsjecaju na ljepote ljetnog zalaska.
U glavi odjednom ozive taktovi prastare pjesme.
Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz ?
My friends all drive Porsches, I must make amends.
My friends all drive Porsches, I must make amends.
:-))
I nakon nekoli sati putovanja kroz zemljane puteve, ostavljam prasnjave cipele objesene na cavao povise ulaznih vrata. Na trijemu postavljen stol, sarenilom poziva i porucuje - dobrodosla natrag!
Bruskete razne bas onakve kakve volim...uzivajte u ljetu!
Baza svake bruskete je tostirani kruh po kojem se lagano predje ociscenim cesnjakom i nakapa maslinovim uljem. Ostalo je kreativnost.
Brusketa sirotinjska
tostirani kruh
maslinovo ulje
cesnjak
Brusketa sa crnim maslinama i incunima
20 crnih maslina bez kositica
2 fileta incuna
1 jusna zlica limunovog soka
2 jusne zlice maslinovog ulje
1 jusna zlica kapara
papar
U mikseru ili muznju samljeti sve sastojke dok se ne dobije smjesa slicna pasteti.
Grcka brusketa
tostirani kruh
maslinovo ulje
cesnjak
feta sir
svijezi krastavac
ljuta papricica
Mediteranska brusketa
tostirani kruh
maslinovo ulje
cesnjak
paradajz/rajcica
grilani patlidjan, tikvica
mozzarela
Talijanska brusketa
tostirani kruh
maslinovo ulje
cesnjak
paradajz/rajcica
svijezi baziliko
Da, ti bi trebala započeti pisanje knjige, definitivno. Povedeš svojim opisima i asocijacijama i omogućiš nam uranjanje u neke druge prizore, pinekad zapretene u nama kao ljubomorna rezerva vlastitih sjećanja, ponekad kao dobrodošlica tvojim sjećanjima koja opuštaju ili vesele...
OdgovoriIzbrišiObožavam bruskete.
I tvoj blog.
Kako volim ovakvu hranu, hvala na idejama za dodatak tostu :)
OdgovoriIzbrišidivlji konji!!!prekrasne fotke!!
OdgovoriIzbrišiza bruskete sam uvijek! predivan post, uživam
OdgovoriIzbrišiKao u nekom izgubljenom raju. Konji, e to je bajka.
OdgovoriIzbrišiJa sam za ove mediteranske. Prosto mi bude smešno kad ljudi plaćaju velike pare u restoranima za bruskete. Nije mi jasno da li ne znaju kod kuće da naprave ili su samo lenji. Kućna varijanta je uvek kvalitetnija.
Bruskete su divne ali slike prirode su me ostavile bez daha. Fantasticno!
OdgovoriIzbrišiO Bože, tako sam uživala u tvojim fotografijama, kao da sam tamo! Recepte si već bilježim!! :)
OdgovoriIzbrišiPrekrasan post!
OdgovoriIzbrišiBas ti je krasno u tvom malom kutku svemira. A i bruskete su divne. Vidjela sam spljestene breskve u jednom starom postu. Najbolje su od svih koje sam ikad probala u Portugalu. Osim jedne divne vinogradarske koju smo jedno ljeto obrali u napustenom vocnjaku na rijeci Douro. Pozdrav iz Coimbre
OdgovoriIzbrišiDivan i odličan post ! Neki drugi svijet , posebni osjećaji i odlične bruskete ! Svaku bih rado isprobala, ali ipak sam se najviše razveselila talijanskoj i mediteranskoj.
OdgovoriIzbrišiDivne slikica, uživancija za sva čula.
OdgovoriIzbrišiMogla sam zamisliti tvoje carstvo...koja sloboda i mir. Divno...
OdgovoriIzbrišiBruskete se savršeno uklapaju u priču!
Koja ljepota,sanjam ovakvo prostranstvo uokolo sebe,uživala sam u potpunosti u svakoj fotki..a kupine evo berem i smišljam što s njima:)
OdgovoriIzbriši