četvrtak, 15. listopada 2009.

O hobotnici

Za 5 osoba




1.5 kg hobotnice
3 cesnja cesnjaka
1 glavica luka
25 gr pinjola
25 gr suhih datulja
svijezi ruzmarin
1 casica Porta
2 dl maslinovog ulja
1 dl povrtnog temeljca

lovorov list, morska sol, papar


Hobu ocistiti, odrezati krake, posoliti i staviti u posudu za pecenje zajedno sa svim ostalim sastojcima. Prekriti folijom i stavit peci na 150C / dva i po sata (odokativno). Trebala bi se polako kuhati, bez da sok vrije.

- Ja hobu uvijek kupujem smrznutu, tako su mi rekli stari, da je onda kao manje zilava kad se spremi -



1 komentar:

  1. Ja sam je samo jednom pripremala, i zvakanje je bilo nemoguca misija. Inace, obozavam je kada je dobro spremljena. Ova tvoja bas fino izgleda.

    OdgovoriIzbriši