ponedjeljak, 25. lipnja 2012.

O ljetnim igrama bez granica i kokos pod obavezno




Stiglo je, oh da, definitivno je stiglo, donjevsi u svojim uzarenim njedrima splet najlijepsih boja. Vec nekoliko godina dolazi naglo, ratnicki, odjednom...nicim ne najavljujuci svoj vatreni pohod. Tako... pojavi se iza usamljenog oblaka i izdahne svoj ljepljivi dah. Dah ljetnog zmaja. Zakovitla odbacene slamnate sesire sto zaboravljeni stajase u tamnom kutu drvenog ormara. Zrakom zamirise stari orah.







Na rijecnim se adama samodopadno sepure sareni klobuci, zovuci umiljatim glasom pod svoj hlad. U ranim satima dok dokone gospodje ispijaju svoju drugu jutarnju kavu, nesvjesne blagodati koja im je dana, u podne dok sunceve zrake zavodljivo miluju nauljenu kozu, i ponovo u predvecerje dok udaljeni grad nudi kao na dlanu svoje crvene, zlatne i narancaste obline.






Potrebno je ponovo nauciti zaboravljene igre. U sjeni eukaliptusa ceka solidan ping-pong stol. Na brzinu iskopane tri omanje rupe u pjeskovitom tlu i kovitlanje nepoznatih svijetova. Svi smo mi pikule u necijoj sarenoj vrecici. Zahvalna sto je moja bez rupa.






U zraku miris kokosa. Djevojcica tamnih kovrca potrci ka  uzburkanoj vodi. Kokos je ljeto. Ono najljepse, najzesce, ljepljivo i obozavano. Nikad zahoravljeno, tek pospremljeno u sarene ladice sjecanja.






Za Bounty za potrebno:

150 ml kondenziranog mlijeka
1,5 salica kokosa (onog suhog ribanog)
200 gr mlijecne cokolade



Pomijesati kondenzirano mlijeko i kokos da se lako formiraju oblici. Napraviti oblike po zelji i na alu foliji ostaviti u frizideru 2 sata. Otopiti cokoladu sa malo ulja i pomocu vilice umakati kokosove oblike. Ostaviti da se prosusi, te drzati u frizideru do pred posluzivanje.




Broj komentara: 10:

  1. Ova fotka trave je fenomenalna, a s pikulama si me vratila u djetinjstvo. :)
    Miris kokosa u kremama za sunčanje me guši, ali ako nitko drugi, moj mužić bi uživao u hladnim Bounty čokoladicama, Timna i ja baš i nismo kokos tipovi. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme špigule, tako mi je drago da ih vidim, nisam sigurna da li se djeca i dalje igraju s njima. Što se kokosa tiče, potpuno si u pravu - kokos je ljeto!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nekoliko je blogova ciji autori toliko dobro pisu da se dogodi da recept uopce ne procitam kad dodem do njega, nego se vratim jos jednom na recenice koje su me se dojmile i pogledati pazljivije fotke. Divan post! Hvala na putovanju:)

    OdgovoriIzbriši
  4. uh, ovaj bounty bi mi sjeo sad uz kavu, obožavam kokos, a i tvoje fotke

    OdgovoriIzbriši
  5. Ma, savršeno, baš za ljetne dane. Ne volim nikakve kopije poznatih slatkiša, ali mislim da je ova baš prava jer je uzela sve nepotrebno, a dala samo ono što zaista valja. Pa je i bolja od originala.

    OdgovoriIzbriši
  6. E Bounty mi je genijalan, radim ga drukčije, ali domaći ima najbolji okus!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Toliko sam gledala fotke da zaboravih što sam htjela napisati..hmm da,bounty obožavam i ova domaća varijanta mi je super..sada opet idem na fotke:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako lep post! Fotografija trave i klikera oduzimaju dah! I opis leta... :)
    Da, i mene kokos asocira na leto... Na kreme za suncanje...

    OdgovoriIzbriši
  9. ovo moram isprobati...nevidjeno primamljivo!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. divan post, fotke atmosfera i bounty!
    ne znam zašto ne prave više ona ulja za sunčanje sa mirisom kokosa...ja sam to obožavala. sad samo neki naparfemisani...

    OdgovoriIzbriši