srijeda, 24. studenoga 2010.

O gljivama...u zadnji cas

Priznajem. Ja sam jedna od onih koji sve rade u zadnji cas, ufajuci se u kozmicku naklonost i simpatije boga Kairosa. Na pocetku mjeseca sam svasta nesto planirala, al onda...eto omelo me sunce - nije se moglo gubiti vrijeme za stednjakom, omela me kisa - kad kisi onda glumim gljivu i cekam da prestane, a bome omeo me i nedostatak gljiva u ducanu...aha...samo sampinjoni...
No na kraju ipak sam uspijela napraviti jedne Tortice od lisnatog tijesta, koje ce biti moj doprinos ovomjesecnoj igrici "Ajme..." .



Potrebno je za 9 kom:

1 pakovanje lisnatog tijesta (cca 275 gr)
300 gr sampinjona il nekih drugih gljiva
1 luk
4 zice pirea od spinata (ostatak od jucerasnjeg rucka)
3 jaja
malo dimljene slanine il kobase
mozzarella




Tijesto razvaljati i narezati u obliku formi. Forme nauljiti i u njih utisnuti tijesto. Zazutiti luk i dodati gljive narezane na ploske. Kad su prodinstane dodati spinat i slaninu, te ostaviti sa strane da se prohladi. Dodati jaja i po potrebi malo krusnih mrvica ako je pretekuce. Smjesu stavljati u forme, posuti sa mozzarellom i peci dok ne porumeni.

Broj komentara: 7:

  1. Korpice su odlične i nisam znala da se one mogu lepo peći već napunjene. Ko im još može odoleti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako fino i jednostavno. Recept za mene.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicna ti je ulaznica "u zadnji cas" Obozavam ovakve zalogacice. Nikada nisam isprobala mix pecurka-spanac, a sada ste me namaile ti i mihaela sa tom kombinacijom. Imam vec ideju sta cu napraviti ...

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo tako ukusno izgleda, jako mi se svidja! kao i tvoji prijasnji postovi o Portugalu - bas uzivam u njima:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako mi se sviđa ova kombinacija, a posebno mi se sviđa i jednostavnost recepta. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prelijepe fotografije, a ukus sigurno ne zaostaje za njima! Njam, njaaaam!

    OdgovoriIzbriši