ponedjeljak, 18. srpnja 2011.

O hladjenju i brzom hranjenju....tomatada sa jajima



Kada se vratite sa plaze, rijeke il jezera, praznih trbuha....crijeva krulje. Hrenovke su OUT, tomatada je IN. Moze se pripremiti dan ranije, ili prije odlaska na plazu. Zdrava je i hranjiva. Jede se sa kruhom uz zelenu salatu zacinjenu octom i maslinovim uljem.




Potrebno je:

1 kg paradajza/rajcica
1 veci luk
3 cesnja cesnjaka
maslinovo ulje
vezica persina
sol
secer
jaja


Zarezati lagano paradajz na doljnjoj strani. Zakuhati vodu i kad provrije preliti paradajz. Nasitno narezati luk i prodinstati ga da omeksa. Dodati narezani cesnjak i persin. Kad kora paradajza omeksa, skinuti ju i narezati paradajz na komade. Staviti da se dinsta dok ne postane kasasto. Dodati zlicu zecera da ubije kiselost. Ukoliko paradajz ima puno vode, pustiti da voda malo ispari, te tada pazljivo dodati svijeza jaja. Smanjiti plamen da se ne bi sos primio za dno. Ne dirati dok se jaja ne skuhaju/posiraju. Ovisno o ukusu mozete ih skuhati u tvrdo ili u polukuhano.
* Ukoliko jelo spremate ranije, zaustavite se prije dodavanja jaja, te ih dodajte tek naknadno prije samog posluzivanja.


Broj komentara: 14:

  1. Jednom sam radila nešto slično, samo zašečeno u pećnici. Ovo je još jednostavnije i jako mi se dopada. Prva fotka je genijalna :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je genijalno baš jednostavne pripreme i prava ljetna klopa...super..veliki pozz!

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako sam se nasmijala kad sam vidjela prvu fotku :)))

    Bravo za brzo hranjenje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Za mene je ovo prava fast food: brzo, svježe, jednostavno i hranjivo. Radim nešto slično, ali idući put ću probati baš ovako.

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantasticno :) Meni je paradajz prava poslastica u svim oblicima. Verujem da je ovo vrlo vrlo ukusno, po namirnicama vidim da ne moze da omasi :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Srecom imam paradajz u basti pa ne moram samo da se secam kakav mu je zaista ukus.Nekad su jednostavne stvari najukusnije:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Drago mi je da vam se svidja! :-))

    OdgovoriIzbriši
  8. Ola draga!
    Ne bum ti sad išla "zapišavati" svaki post koji sam propustila komentirati, ali htjedoh ti reći ovo. Radim čitavo ljeto, idem na g.o. tek poslije 15.08. kako stvari stoje od mora ništa ove godine.
    Prije godišnjeg me još čeka i zamjena kolegice dok je ona na godišnjem.
    Ali....., kljucam tu i radim, kaj sam već plaćena raditi, a reader je u pozadini. I kad vidim da je iskočio tvoj post, uzmem pauzu i otputujem. Nemaš pojma koju mi ugodu priuštiš, pa makar i na kratko, potpuno se izmjestim u vremenu i prostoru!

    OdgovoriIzbriši
  9. E ovo je nešto što mi se jako sviđa :) Isprobat ću prvom prilikom!

    OdgovoriIzbriši
  10. Nevjerojatno..... Za vrijeme trajanja drugog braka, kad sam aktivno jedrila, često sam ovo jela na brodu, a da nisam ni znala da se zove tomatada. Super:)

    OdgovoriIzbriši
  11. O da, ovo je definitivno IN ! Odlično jelo , omiljene su mi rajčice i svakako ću isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  12. Viđala sam nešto slično rađeno u rerni a ova varijanta mi se mnogo više dopada. Kakva genijalna slika čikice. Za naslovnicu nekog travel časopisa.

    OdgovoriIzbriši
  13. Moj muz pravi ovo jelo i zove ga "sataras s jajetom na oko!" :)
    super su ti recepti,ja ne stignem sve da obidem,a pogotovu da komentarisem,ali pratim ,citam i divim se svim tvojim divnim putovanjima !!!
    Pozdrav !!

    OdgovoriIzbriši
  14. Joj ovo mi prefino zvuči i možda već sutra napravim!

    OdgovoriIzbriši