Jagode....crvene...prepune crvenog nektara koji bezobrzno klizi niz ugao usne i nestasno pada na vrat. Gotovo bogohulno bi bilo snazno zatvoriti pest i pustiti crvene kapi da pobjegnu kroz malene pukotine izmedju prsti.
U ovo doba kada izviru sa svih strana, svako iole imena vrijedno zavodjenje, kao krunu svoje intimne orgije zahtijeva - desert od jagode. O ono doba kada jos mirisom pokusavamo odluciti da li je muskarac ispred nas paznje vrijedan, svaka postena ljubavnica priskrbit ce si zdijelu crvenih, mirisljavih jagoda. U vrijeme kada je butelja vec ispijena, a fizicka glad zadovoljena laganim millefeuille aux vegetable, predlazem vam sorbet od jagoda i mente. Menta ce osvijeziti nepce i odagnati ostatke neugodnih mirisa, a jagode....one ce svojim bradavicastim oblikom, nadajmo se, mastovitog ljubavnika orabriti da svoje umijece nastavi u pravcu u kojem zelite.
U vrijeme moj boravka u Sa, pronasla sam vrlo zanimljivu knjizicu "Ljubavnoga vrta cari" - Shaikh al Nafzawi, te cu vam ovom prilikom predstaviti neka zapazanja pisca u obracanju velikom Veziru.
O zenama dostojnima hvale kaze: " Da bi se svidjela i mogla pobuditi ljubav muskarca i razbuktati njihovu zelju, zena treba da ima savrseno tijelo bez i najmanje mane i treba da bude obla i punasna, a uz to i zivahna i vesele naravi...." (znaci, anoreksicarke i cijelodnevne gundjavice ni onda nisu bile in).
O odnosu kaze: " Znaj, o Veziru, ako zeliks obljubiti zenu, da joj ne smijes prici puna trbuha, opterecena jelom i picem, jer ti odnos nece biti ugodan niti je to dobro po zdravlje....
....A prije no sto priones da legnes sa zenom, ti je uzbudi ljubavnom predigrom, kako bi vam odnos oboma zavrsio potpunim zadovoljenjem. Zato ces dobro uciniti ako se malo poigras s njom prije no sto se potpuno sjedinis s njom. A mozes je uzbuditi tako da joj ljubis obraze, usne, dojke. I ljubi joj pupak i bokove i njezno miluj bedrima...ne zanemaruj nijedan dio tijela..."
Malo kasnije nastavlja: " Zena je nalik na plod koji ne daje svoju slast dok ga dobro ne protrljas rukama. Sjeti se samo bosiljka. Ako ga dobro ne zagrijes i na protares medju prtima , nece siriti nikakva mirisa...."
I tako uzduz i poprijeko, od poglavlja o muskaracima dostojih hvale, pa do poglavlja o jelima i sredstvima sto poticu ljubavni zar.... sa zakljuckom: " I tako su su svi bili sretni i zadovoljni, i svi su ostali zivjeti u princezinoj palaci, prepustajuci se radostima i uzicima...."
Za Sorbet od jagode i mente potrebno je:
1/2 kile jagoda
1 dcl vode
60 dkg fruktoze/vocnog secera
5-6 listica mente
Zagrijati vodu i secer, te kad zakipi preliti preko narezanih jagoda. U mikseru dobro izmiksati jagode i prebaciti u dublju posudu. Ostaviti u zamrzivacu uz povremeno mjesanje da se ne bi stvorilo inje na povrsini. Posluziti iza 23:00 sata...
Lusitanija,
OdgovoriIzbrišisve što imam da kažem je da mi suprug trenutno nije na dežurstvu, otrčala bi da kupim jagode i sačekam 23 sata...
Ovaj blog treba zaista da vidi štampano izdanje. Jedinstvena si i originalna.
Možda malo previše 500 kg jagoda, knjiga je kriva za sve:)
OdgovoriIzbrišiFamozna sličica, recept i post!
Snjezo - hahahah fakat je bilo previse, evo ispravih!
OdgovoriIzbrišiJelena - citaj post ponovo sutra! ;-)
Lusitania, tvoje postove obožavam. Fotke su ti baš kao i post-zavodljive i primamljive.
OdgovoriIzbrišiFantastično :)
Ah, sorbet je rijedak gost naših blogova, zar ne? Divno čisti nepce i primjeren je Lukulovskim gozbama. No, može i kao samostalni užitak, baš kako preporučaš. Odlično!
OdgovoriIzbrišiFantastično!! Bliži nam se prva godišnjica braka, a tvoj post mi je došao kao naručen :)
OdgovoriIzbrišiObožavam tvoj postove, kako originalno!!! :D
Predivan sorbet, obožavam ga s mentom :)
Definitivno me privukao naslov a posle je bilo samo uživanje...
OdgovoriIzbrišiBuona ricetta, ciao ❀
OdgovoriIzbrišiGenijalno !
OdgovoriIzbrišiSorbet bilježim, paaaa... :)
Prije ili poslije 23:00 sata,odličan je i ima baš prekrasnu boju !
Zavela si nas i bez da smo okusili sorbeto...
OdgovoriIzbrišiodličan post! Tako poseban i tako..ti... :)
OdgovoriIzbrišiSorbet izgleda fantastično! Isprobavam sigurno
Čudovit post! I krasan recept i fotke :).
OdgovoriIzbrišiTo je knjiga The Perfumed Garden? Moram pogledati ako se dobije kod nas.
Pozdrav,
Ana
Ana, da to je ta knjiga :-))
OdgovoriIzbriši